Следвайте Гласове в Телеграм.Според вицепрезидента служебното правителство на Гълъб Донев е

...
Следвайте Гласове в Телеграм.Според вицепрезидента служебното правителство на Гълъб Донев е
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Служебното правителство вдигна много високо летвата

Следвайте " Гласове " в Телеграм.
Според вицепрезидента служебното държавно управление на Гълъб Донев е вдигнало доста високо летвата, тъй като " доста неща, които бяха изоставени през последните седем месеца на постоянния кабинет, се случиха ".

" Когато си мълчим и когато по-късно сме принудени да изпълняваме решение, което болшинството в Европейски Съюз е взело, в никакъв случай няма да можем да отстоим своя народен интерес до дъно. Ако България има своята тактика и е изработила своя модел, който да бъде най-евтино за хората и в това време и несъмнено, и е съумяла, в случай че не да го отбрани, то най-малко да каже мнението си в Европейски Съюз, такава позиция на всеки член на Съюза е уважавана. Когато си мълчиш, не казваш и чакаш някой различен да реши, няма по какъв начин да ти бъде предпазен ползата ", разяснява пред БНР Илияна Йотова. 
Според вицепрезидента служебното държавно управление на Гълъб Донев е вдигнало доста високо летвата, тъй като " доста неща, които бяха изоставени през последните седем месеца на постоянния кабинет, се случиха ":  " И във връзка с стабилността на страната и нейните финанси, и във връзка с доставките (на природен газ - б.р.), и във връзка с интерконектора с Гърция, и във връзка с Плана за възобновяване ". 
Илияна Йотова счита, че България е позволила още през 2011 година техническите критерии за приемането на страната ни в Шенген да бъдат изместени от политически.

" Едно от изискванията в контракта е сега, в който една страна стане част от Шенгенското пространство, всички останали страни вършат всичко допустимо да се укрепи още повече тази външна граница. Т.е. България ще получи спомагателна помощ от Европейски Съюз и от обособените страни. Влизането в Шенген не прави по-несигурна външната граница на Европейски Съюз, а тъкмо противоположното ".
По думите на вицепрезидента, в случай че България и в този момент, през декември, не бъде призната в Шенген, това ще усили броя на евроскептиците и ще даде глътка въздух на всички популистки националистически партии в Европа.
" България, Румъния и Хърватия би трябвало да обединят дипломатическите си старания, да съберем всяко лоби и да проведем тази борба за Шенген ", акцентира Йотова.
" Голям въпрос е образованието на децата с аутизъм. Кое е по-подходящо - дали да се вкарат в естествена среда с други деца, или да се занимават с тях експерти в домашна среда. Разбира се, по какъв начин да се финансира цялата тази система. Не може да стане на час по лъжичка. Трябва тактика и вероятност по какъв начин да се работи ", каза вицепрезидентът Йотова, под чийто патронаж в Плевен се организира интернационална конференция за аутизма.
По думите ѝ диалогът за деца в неравностойно състояние или деца с увреждания не би трябвало да бъде под общ знаменател, а те имат характерни потребности:
" Колкото по-добре са разпознати и се сформират разнообразни екипи, толкоз по-резултатни ще са напъните в работата с тях ".   
Интервюто на Георги Марков с Илияна Йотова в предаването " Нещо повече " можете да чуете от.
Източник: БНР
 
 
 
14 Ное 202254314 Ное 202268514 Ное 202227414 Ное 2022100714 Ное 2022174614 Ное 20221951КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022153419 Окт 202278309 Ное 2022101524 Sep 20222679
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР